perjantai 13. syyskuuta 2013

Neuvolakäynti

Tällä viikolla kävimme neuvolassa. Eka kertaa mieskin pääsi mukaan. Meillä on sellainen aika nuori terveydenhoitaja, joka kyllä hyvin ottanut meidät vastaan. Toki hänestä huomaa, ettei ehkä ennen ole ollut asiakkaana raskaana olevaa pyörätuolin käyttäjää. Hän osaa kyllä hyvin huomioida ja auttaa kun tutkimuspöydälle siirryn. Nyt kun alan vähän enemmän apua siinä tarvitsemaan. Tosi positiivisella mielellä aina menen hänen luokseen. Samalla hän saa kokemusta erilasista odottajista :)

Neuvolakäynti oli siis rv 22+5. Vein neuvolaan pissanäytteen ja sanoin, että luulen, että minulla on virtsatieinfektio. Oli ihan sellaiset oireet; väsytti, mahakipeä, huonovointisuus,jatkuva pissalla käynti yms.. Minulla on monesti ennenkin ollut tämä tauti, joten tunnistin oireet helposti. Ja selvä tulehdushan sieltä löytyi. Lääkäri määräsi sitten antibioottikuurin. Äitipolilla lääkäri sanoikin että meikäläsillä on suurempi riski saada virtsatieinfektio kuin muilla odottavilla. Vaikkakin se on kaikille odottaville aika yleinen vaiva. Toinen riski on kuulemma veritukosriski, mutta sen estämiseksi pistän napapiikin joka ilta. Ei mitenkään mukava homma, mutta pakko sen on tehdä, itsensä ja vauvan vuoksi.

Neuvolakäynnillä mm. kuunneltiin sydänäänet, otettiin sf-mitta, mitattiin verenpainen saatiin Kelan paperit, ja olimme jo etukäteen täyttäneet voimavarakyselyt, joista keskusteltiin sitten. Kyselyssä kysyttiin mm. parisuhteeseen, elämäntilanteeseen, talouteen ja tukiverkostoon liittyviä kysymyksiä. Ihan hyvä kysely, joka pisti kyllä miettimään esim. omaa parisuhdetta. Hyvä, että mies oli tällä kerralla mukana niin pystyttiin hyvin keskustelemaan myös hänen vastauksistaan.

Antibiootti kuuri aiheutti sitten pahan oksentelelun yhtenä iltana/yönä, toki saattoi muustakin johtua. Mutta panin sen antibiootin syyksi. Nyt tuntuu, että tästä taudista selvitään ja olo on oikein hyvä. Tänään palasin myös töihin muutaman päivän sairausloman jälkeen.

Tänään lähdemme mieheni kanssa mini rakkauslomalle eri maisemiin. Ollaan kaksi yötä hotellissa ja rentoudutaan. Minun sisko tulee koiria hoitamaan. Pitää koittaa nauttia vielä näistä kahden keskisistä hetkistä ennenkuin vauva tulee taloon :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti