perjantai 6. syyskuuta 2013

rv 22 ja Rakenneultra

Raskausviikko 22 menossa. Tällä viikolla kävin rakenneultrassa. Mukaan pääsi ensimmäistä kertaa myös mieheni. Ultraan meno meinasi vähän jännittää, mietin, että onkohan siellä kaikki hyvin. Lääkärin vastaanotto oli oikein mukava. Oli lukenut paperit hyvin ja tiesi millainen mamma tulee kuvattavaksi :) Toki hoitohenkilökuntaa aina pohdituttaa miten tutkimuspöydälle päästään. Yleensä sanon, että jos pöytää saa laskettua pääsen siihen itse siirtymään. Joskus joku meinaa vängällä kainalosta auttaa, vaikkakin se vaan vaikeuttaa asiaa. Sanon, että parhaiten pääsen kun itse ponnista. Tarvittaessa pyydän jalat siirtämään.

Tähän mennessä siis siirtymiset ovat menneet hyvin. Toki ne tutkimuspöydät, joissa ollaan istuvammassa asennossa ja sitten siinä on se reikähomma niin niihin on vähän vaikeampi siirtyä kun ei taho olla tasaista pintaa ja pitää varoa ettei tipu reiästä :) Voipi olla, että jossain vaiheessa siirtymiset käyvät hankalaksi..

No niin palataampa taas tähän rakenneultraan. Vauva oli aika hankalassa asennossa, jotta näkyvyy olisi ollut hyvä. Hän halusi olla kasvot minun selkärankaan päin. Kaikki tutkittavat jutut kuitenkin onnistuttiin näkemään ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Painoa pienokaisella puoli kiloa ja muutenkin kasvu vastasi viikkoja.

Tyttö vai poika? Olimme pohtineet mieheni kanssa haluammeko tietää, lopulta ultraus hetkellä päätimme, että jos näkyy niin katsotaan vaan. Mutta koska näkyvyys oli huono eikä haarojen väliin nähnyt hyvin, vauva on joko tyttö tai poika. Enemmän lääkäri epäili tytöksi. Mutta sanoi, ettei kannata alkaa vielä osteleen pinkkejä vaatteita :D Meille on ihan sama kumpi vauva on. Ihana ja rakas se on kuitenkin.

Tässä teille ensimmäinen julkinen kiva vauvasta :) Siinä näkyy pää :D


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti