keskiviikko 18. joulukuuta 2013

laskettuaika lähenee

Hei,

taas kerran pitkästä aikaa kirjoittelen. Hengissä ollaan ja vielä yhtenä kappaleena. Raskausviikkoja 37 eli kohta alkaa jännät paikat lähestymään :) Aika menee hirveetä vauhtia ja joulukin jo ihan ovella.

Marraskuu meni tosi nopeeta. Loppukuusta jouduin yllättäen sairaalaan. Olin päivän oksentanut ja kuume nousi iltaa kohden lähes 39 asteeseen. Edellispäivänä kävin neuvolassa ja leukosyytit olivat korkealla, pissa laitettiin jatkoviljelyyn. Mitään oireita minulla ei ollut, vaikka tavallisesti minulle tulee selvät oireet. Neuvolatäti aikoi soittaa tuloksista seuraavana päivänä, mutta tulokset eivät olleet kerenneet tulla ennen kuin hän lähti töistä. Kun soittoa ei kuulunut näin omahoidon nettisivuilta itse tulokset, että selvä pissatulehdus. Oireiden pahetessa soitin synnyttäjien vastaanottoon, että mitä pitäisi tehdä. Ensin sanoivat että lääkäri kirjoittaa antibioottireseptin, mutta kohta soittivat takaisin, että pitää mennä ihan sairaalaan suonensisäistä antibioottia saamaan.

Osastolla vierähti viikko. Minulla oli kuume korkealla mikä vaikutti siihen, että vauvan sykkeet olivat korkealla. Yksi yö oltiin jo synnytyssalissa tarkkailussa, varauduttiin jo, että pitää synnyttää. Onneksi kaikki meni lopulta hyvin, minulla laski kuume ja vauvalla syke ja vauva sai kasvaa vielä masussa. Minulla siis pissatulehdus nousi munuaisiin asti siksi se nosti niin kovan kuumeen.

Hyvää tällä reissulla oli, että sain synnytyssalissa keskustella anestesialääkärin kanssa synntystavasta ja kivunlievityksestä. Minulla on kaksi vaihtoehtoa joko alatiesynnytys kohdunkaulanpuudutteella tai sektio nukutuksessa. Selkään minulle ei voi laittaa mitään puudutteita, koska siellä on niin komeasti rautaa. Jouluaaton aattona minulla on seuraava äitipolinaika ja silloin päätetään miten synnytystapahtuu. Itsellä on aika ristiriitaiset ajatukset kummastakin. Haluaisin synnyttää normaalisti, mutta en ole varma saanko niin hyvin ponnistettua vauvaa ulos. Sektiossa pelottaa nukutus ja se kuinka kipea leikkaushaava on ja kuinka pitkään. Ja harmittaa ettei saa vauvaa heti rinnalle. Mutta nämä asiat selviää ensi viikolla... Yritän sitten kirjoitella lisää mietteitä...

Mutta jos en saa ennen joulua kirjoitettua niin OIKEIN HYVÄÄ JA LÄMMINTÄ JOULUA KAIKILLE! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti