tiistai 28. tammikuuta 2014

Tyttö syntyi 2.1.2014

Näin se taas aika on vierähtänyt ja pieni tyttö on syntynyt perheeseemme :) Viimeksi kirjoittelin, että menen synnytystapa-arvioon äitipolille ja siellä sovimme lääkärin kanssa, että synnytän sektiolla viikko ennen laskettua aikaa. Olisi ollut myös mahdollista yrittää alateitse, mutta päätin, etten ota riskiä, kun ei tiedä miten ponnistaminen yms. onnistuu. Lisäksi tosiaan ne puudutukset eivät olisi onnistaneet. Kaksi eri anestesialääkäriä olivat katsoneet mun tietoja ja toinen oli sitä mieltä, että spinaalipuudus voi onnistua sektiossa ja toinen oli sitä mieltä ettei mitään puudutusta voi laittaa, että täytyy nukuttaa.

Sektio aamuna 2.1.14 menimme mieheni kanssa aamulla klo 6.30 sairaalaan. Yllättävän hyvin sain yön nukuttua. Osastolla meidän otettiin vastaan ja kyseltiin tiedot. Sitten ohjattiin huoneeseen ja siellä vaihdettiin vaatteet ja tehtiin muita valmisteluja. Painoa ei oltu otettu kuukauteen, joten päätettiin se ottaa. No siihen piti kätilöllä antiikin kätköistä hakea sellainen tosi vanha istuinvaaka. Se oli jotain metallia tai jotain sellaista ja siinä oli rullat alla. Kyllä se onnistui :) Mies vaihtoi myös sairaalavaatteet päälle.

Leikkaava lääkäri kävi meitä jututtamassa. Kysyin mitenpäin ja mihin kohtaan viilto tehdään. Yleensä se tehdään ns. bikinirajaan vaakasuorassa. Kysyin olisiko mahdollista, että mulle tehtäisiin erillailla ku istuessa haava hautuu ja näin ollen paraneminen hidastuu.. Se oli lääkärille ok.

Noin klo 8 lähettiin leikkaussaliin. Siellä oli väkeä vastassa melkoisesti, oli hoitajaa, kätilöä, lääkäriä jne.  Anestesialääkäri oli aluksi sitä mieltä, että kokeillaan sitä spinaalipuudutusta, mutta selkää tutkiessa totesi, että taitaa olla mahdotonta löytää sille paikka. Eli  lopulta päädytiin nukutukseen. Leikkausta valmisteltiin ja sen ajan mies oli minun vieressä. Kun alettiin nukuttamaan mies meni kätilön kanssa odottamaan toiseen huoneeseen. Nukahdin nopeasti. Ensimmäisen kerran muistan heränneeni kaksi tuntia myöhemmin, kun kätilö kävi  näyttämässä vauvaa. Muistan siitä vaan, että vähän jaksoin katsoa, mutta uni vei vielä voiton. Kello 12 heräsin kunnolla kipujen kera ja tästä jonku ajan päästä kätilö haki  minut osastolle ja omaan huoneeseen, jossa mies odottikin vauvan kanssa.

Vauva oli hieman unessa syntymän jälkeen, johtuen minun nukutusaineesta. Hän virkosi nopeasti lastenlääkärin herätellessä. Vauva pääsi nopeasti tutustumaan isäänsä ja isä antoi kenguruhoitoa eli vauva oli isän paidan alla :)

Aika pian kun tulin huoneesee sain vauvan rinnalle ja imettämisen opettelu alkoi :) Osastolla oltiin 5 vuorokautta.Alussa olin kipeä, enkä päässyt sängystä pois. Pian kuitenkin kuntouduin ja pääsin opettelemaan vauvan hoitoa. Olen tyytyväinen osaston henkilökuntaa. Olihan se heillekin opettelua, kun vähän erillainen äiti siellä oli. Mutta yhteistyössä selvittiin kaikesta ja he tukivat ja opettivat minua hyvin :) Kiitos heille!

Tässä siis tästä synnytyksestä. Laitan vielä kunhan kerkiän postauksen miten kotona mennyt tähän asti :) Synnytyksestä ja sen suunnittelusta saa kysyä :D

1 kommentti:

  1. Onnea! Kerrothan, miten vauvaperheen arki kotona sujuu!

    VastaaPoista